בדיקת תלושי שכר

תלוש שכר עבודה הינו מסמך מקיף אודות ההכנסות וההוצאות של כלל הציבור המועסקים או השכירים בישראל. נכון הדבר כי מה שמעניין את העובד זה, בעצם, השורה התחתונה של התלוש והיא הנטו שייכנס לחשבונו של עובד. בפועל, שכרו של עובד מורכב ממכלול זכויות, אשר לא כולן באות לידי ביטוי באותה שורה תחתונה. ישנן זכויות שהתשלום בגינן מתבצע לא לעובד בכלל ויש זכויות אשר לא משולמות חודש בחודשו, אלא בכל שנה לדוגמא.

בנוסף לזכויות עובדים שלא רואים אותן באופן גלוי בתלושי שכר

ישנם גם טעויות ואי דיוקים בהנפקת תלושי שכר. מניסיון של שנים רבות בודדים הם מקרים שבהם בתלושי השכר לא נפל כל פגם. לעתים מדובר בטעויות מינוריות ולעתים מדובר בפגיעה משמעותית בזכויות העובדים. בדומה לכל עסק, אשר פונה לקבל שירותים של מנהל חשבונות ורואה חשבון, כך גם כל עובד שדואג לזכויות שלו חייב לבצע בדיקת תלושי השכר באמצעות אנשי מקצוע.

אם כך, בדיקת תלושי שכר על ידי בודק שכר פותריט הכרחית לכל עובד שכיר במדינת ישראל. באם אינכם מבצעים בדיקת תלושי שכר באופן קבוע, עת זיהיתם דבר מה חריג בתלוש השכר או שעלה חשד כי חלק מן הזכויות אינן משולמות, כדאי לפנות לאיש מקצוע לביצוע הבדיקות כאמור. גם אם אתם לא עושים בדיקות תקופתית  וגם לא פונים לברר את זכויותיכם כשעולה חשש לאי תשלום זכויות, בעת סיום יחסי העבודה אין מה להמתין יותר וזה הזמן לבדוק שהכול שולם בגמר חשבון, וזאת כי במקרה זה הזמן הוא נגדכם. לרשותכם 7 שנים בלבד לדרוש את זכויותיכם וזאת כי חלה התיישנות על הזכויות שלא שולמו.

בחברתנו אנו מבצעים כל סוגי הבדיקות לתלושי השכר

כולל ביצוע תחשיבים לבקשת הסתדרות העובדים. לרוב, כשאתם פונים להסתדרות, הם ייפנו אתכם לבודק שכר מוסמך לבצע תחשיב זכויות לצורך המשך מיצוי זכויות כנגד המעסיק.

בדיקת תלושי השכר מתבצעת יחד עם דו"חות הנוכחות

הסכם העסקה ודו"חות הפקדות לקופת הגמל. בחינה של כלל המסמכים יכולה לשקף את המצב האמיתי של תשלום או אי תשלום מלוא זכויות העובד. באם לא תפעלו למיצוי זכויות אין מי שיעשה זאת במקומכם. זכרו – תלוש השכר הינו "הדו"ח הפיננסי" שלכם. גם אתם חייבים שיהיה לכם שומר סף לזכויות ובשביל זה אנחנו כאן לשירותכם.

בדיקת תלושי שכר
לבקוביץ סרגיי - בודק שכר מוסמך

לבקוביץ סרגיי

כלכלן, משפטן, בודק שכר מוסמך

תאריך פרסום:

מאמרים נוספים בנושא

טופס 161 – מאמר דעה

האם  חלה חובה על מעסיק למסור טופס 161 בכל מצב? לדעתי לא ואסביר למה. ראשית, מהו טופס 161 – זהו טופס, בהתאם לכותרתו, שבו המעסיק

אישור בודק שכר מוסמך

במסגרת הגברת האכיפה של דיני עבודה, מכוח חוק להגברת האכיפה, מבצע משרד העבודה ביקורות אצל מעסיקים בדבר עמידתם בדרישות של חוקי העבודה. הביקורות מתמקדות בחוקים